Supă de fasole cu verdeata
PrinteazaSupă de fasole cu verdeata din: ulei, ceapa verde, usturoi, morcov, rosii in suc propriu, fasole uscata, dovlecel, cimbru, patrunjel, tarhon, foi de dafin, paste, sare, piper.
- 2 linguri ulei
- 1 legatura ceapa verde
- 2 catei usturoi
- 4 cani apa fierbinte
- 1 morcov
- 1 cutie rosii in suc propriu
- 1 cana fasole uscata
- 1 dovlecel
- cimbru
- patrunjel tocat
- tarhon
- 2-3 foi de dafin
- 200 g paste
- sare
- piper
Mod de preparare:
Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. Speli şi cureţi toate legumele şi verdeţurile.
Fierbi fasolea în mai multe ape. Incingi uleiul într-o oală.
Pui ceapa tăiată julien şi usturoiul pisat sau tăiat feliuţe şi sotezi 3-4 minute.
Torni apa fierbinte, adaugi morcovul tăiat rondele şi cutia de roşii. Fierbi o jumătate de oră, amestecând din când în când.
Scurgi fasolea fiartă şi o pui în zeamă, împreună cu dovlecelul tăiat rondele, foile de dafin, sarea şi piperul după gust.
Mai laşi la fiert 10 minute.Separat, fierbi pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj.
Când s-au fiert, le scurgi, le dai prin jet de apă rece şi le adaugi în supă. Mai laşi pe foc cinci minute. Serveşti, după gust, cu pătrunjel, cimbru proaspăt sau cu tarhon.
Supă de fasole cu verdeata
Pofta buna!