Supa de fasole
PrinteazaO reteta de supa de fasole din: fasole uscata, ceapa rosie, patrunjel, ardei verzi, sare si paste.
- 300 g fasole uscata pestrita
- 2 cepe rosii
- 2 legaturi patrunjel
- 2 ardei verzi copti
- sare
- 300 g paste
Mod de preparare:
Se curăţă fasolea şi se lasă să se înmoaie câteva ore înainte de preparare. Separat, se pun să fiarbă pastele în apă cu sare. Se coc ardeii pe plita încinsă, apoi se curăţă şi se pasează cu blenderul.
Se pune, între timp, fasolea să fiarbă. Se schimbă în câteva ape, astfel încât să nu lase toxine.
După ce a fiert, se adaugă ardeii copţi, pastele gata fierte, ceapa roşie tăiată solzişori şi rumenită şi se ornează cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt. Se serveşte caldă.
Supa de fasole
Pofta buna!