Supa de fenicul
PrinteazaO reteta gustoasa de Supa de fenicul din: fenicul, supa de legume, ceapa, ciuperci, ulei de masline, faina, sare, piper si rosii.
- 500 g fenicul (2-3 bulbi)
- 2 litri supă de legume
- o ceapă
- 4 ciuperci
- ulei de măsline
- o lingură de făină
- sare
- piper
- 2 roşii
Mod de preparare:
Se pune într-o oală pe foc supa de legume, pentru a o aduce la temperatura de fierbere. Bulbii de fenicul se spală şi se taie fideluţă. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie cu pereţii înalţi, se pun feliile de fenicul împreună cu ceapa şi se călesc până se înmoaie bine.
Se presară deasupra făina, se amestecă bine, pentru a încorpora făina, apoi se toarnă treptat din supa de legume fierbinte. Se amestecă cu grijă, pentru a nu se face cocoloaşe. Se toarnă compoziţia într-o oală şi se adaugă toată cantitatea de supă de legume fierbinte.
Ciupercile se curăţă, se spală, se taie felioare subţiri şi se adaugă în supă. Se mai lasă la foc potrivit aproape 20 de minute. Pentru un plus de gust, se pot adăuga la fiert două roşii decojite şi tăiate cubuleţe.
Se condimentează după gust. Se serveşte fierbinte, cu crutoane şi verdeaţă tocată, după gust.
Supa de fenicul
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa de fenicul
- supa cu fenicul
CUm o fi supa de fenicul?
Ma crezi ca nici eu n-am mancat supa de fenicul pana acum 🙂
N-am gustat din supa de fenicul, nici macar prin meniurile restaurantelor nu o gasesc, sincera sa fiu