Supa de fenicul

Printeaza

O reteta gustoasa de Supa de fenicul din: fenicul, supa de legume, ceapa, ciuperci, ulei de masline, faina, sare, piper si rosii.

Ingrediente:Supa de fenicul

  • 500 g fenicul (2-3 bulbi)
  • 2 litri supă de legume
  • o ceapă
  • 4 ciuperci
  • ulei de măsline
  • o lingură de făină
  • sare
  • piper
  • 2 roşii

 

Mod de preparare:

Se pune într-o oală pe foc supa de legume, pentru a o aduce la temperatura de fierbere. Bulbii de fenicul se spală şi se taie fideluţă. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie cu pereţii înalţi, se pun feliile de fenicul împreună cu ceapa şi se călesc până se înmoaie bine.

Se presară deasupra făina, se amestecă bine, pentru a încorpora făina, apoi se toarnă treptat din supa de legume fierbinte. Se amestecă cu grijă, pentru a nu se face cocoloaşe. Se toarnă compoziţia într-o oală şi se adaugă toată can­titatea de supă de legume fierbinte.

Ciupercile se curăţă, se spală, se taie felioare subţiri şi se adaugă în supă. Se mai lasă la foc potrivit aproape 20 de minute. Pentru un plus de gust, se pot adăuga la fiert două roşii decojite şi tăiate cubuleţe.

Se condimentează după gust. Se serveşte fierbinte, cu crutoane şi verdeaţă tocată, după gust.

Supa de fenicul

Supa de fenicul

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • supa de fenicul
  • supa cu fenicul

3 comentarii

  1. CUm o fi supa de fenicul?

  2. Ma crezi ca nici eu n-am mancat supa de fenicul pana acum 🙂

  3. N-am gustat din supa de fenicul, nici macar prin meniurile restaurantelor nu o gasesc, sincera sa fiu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.