Supa cu ficat de pasare si patrunjel
PrinteazaSupa cu ficat de pasare si patrunjel din: ficăţei de pasăre (preferabil de gâscă sau de pui), pâine uscată, ouă, supă din extract de vită, pătrunjel verde, sare, piper.
- 500 g ficăţei de pasăre (preferabil de gâscă sau de pui)
- 200 g pâine uscată
- 13 ouă
- supă din extract de vită
- două legături de pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ficăţeii se trag la tigaie şi se prăjesc pe jumătate. Se lasă la odihnit, apoi se dau prin maşina de tocat sau în robotul de bucătărie împreună cu pâinea înmuiată în puţină supă şi stoarsă.
Din această tocătură cu adaos de 3 ouă şi o legătură de verdeaţă tocată fin se frământă o pastă vârtoasă. Dacă pasta este prea moale, mai adăugaţi puţin pesmet uscat.
Se pune la fiert o oală cu doi litri de apă cu sare. Cu două linguriţe se formează din pasta de ficat găluşte mici, care se pun la fiert. Apa nu trebuie să clocotească tare, ci doar superficial.
Când găluştele se ridică la suprafaţă, se scot şi se lasă la odihnit pe o farfurie. în momentul servirii, se foloseşte o farfurie fierbinte.
In ea se sparge cu grijă un ou ca să nu se împrăştie, se adaugă 4-5 găluşte şi se toarnă foarte încet supă clocotită pe buza farfuriei.
In jumătate de minut oul se va încthega. Se presară pătrunjel verde tocat fin. Poate fi ornatăă şi cu puţină boia dulce.
Pofta buna!