Supa cu ficatei de pasare
PrinteazaSupa cu ficatei de pasare din: morcovi, patrunjel, rosie, ardei gras, patrunjel verde, radacina de telina, piper, sare, galbenus, smantana, condiment vegetal, ficatei de pasare, ceapa, usturoi, bulion, zahar, oregano.
pentru supa:
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1 rosie mare
- 1 ardei gras
- patrunjel verde
- frunze sau radacina de telina
- piper
- sare
- 1 galbenus
- 100 g smantana
- condiment vegetal
pentru ficatei:
- 4 ficatei de pasare
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 30 ml ulei
- piper
- sare
- condiment vegetal
- putin bulion
- 1 lingurita zahar
- oregano
Mod de preparare:
Pui legumele curăţate, spălate şi tăiate felii, în 2 I apă. Adaugi condimentele şi verdeaţa şi laşi la fiert până se înmoaie.
Pui legumele într-un blender vertical şi le pasezi. Dacă nu ai blender, le treci printr-o sită şi adaugi şi zeama.
Dregi totul cu gălbenuşul bătut cu 100 g smântână.
Prăjeşti ficăţeii în ulei încins, iar când sunt aproape făcuţi, adaugi ceapa tăiată mărunt sau rasă, usturoiul zdrobit şi laşi să se călească.
La urmă, adaugi bulion, condiment vegetal, sare, piper, oregano şi zahăr. Laşi să dea 2-3 clocote.
Pui supa în farfurii, iar deasupra adaugi câte 2-3 ficăţei cu sosul în care s-au prăjit.
Poţi presăra şi verdeaţă tocată.
Supa cu ficatei de pasare
Pofta buna!