Supa finlandeza

Printeaza

O reteta de supa finlandeza din: fasole verde, ceapa, cartofi, conopida, morcov, spanac, unt, lapte, faina, patrunjel verde, apa, sare si piper.

Ingrediente:Supa finlandeza

  • 200 g fasole verde
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 1 conopida mica
  • 1 morcov
  • 200 g spanac
  • 100 g unt
  • 1 l lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1,5 l de apa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureti zarzavatul, il speli, il tai bucatele, iar conopida o desfaci in buchetele si spanacul il maruntesti fideluta. Pui toate legumele la fiert in apa clocotia cu sare si lasi sa fiarba timp de 30 de minute. Separat, desfaci 1 lingura de faina in lapte si torni amestecul pentru legume.

Pui si untul si mai lasi sa fiarba putin. Opresti focul si adaugi patrunjelul tocat si piper dupa gust.

Supa finlandeza

Supa finlandeza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.