Supa finlandeza
PrinteazaO reteta de supa finlandeza din: fasole verde, ceapa, cartofi, conopida, morcov, spanac, unt, lapte, faina, patrunjel verde, apa, sare si piper.
- 200 g fasole verde
- 1 ceapa
- 2 cartofi
- 1 conopida mica
- 1 morcov
- 200 g spanac
- 100 g unt
- 1 l lapte
- 1 lingura faina
- 1 legatura patrunjel verde
- 1,5 l de apa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureti zarzavatul, il speli, il tai bucatele, iar conopida o desfaci in buchetele si spanacul il maruntesti fideluta. Pui toate legumele la fiert in apa clocotia cu sare si lasi sa fiarba timp de 30 de minute. Separat, desfaci 1 lingura de faina in lapte si torni amestecul pentru legume.
Pui si untul si mai lasi sa fiarba putin. Opresti focul si adaugi patrunjelul tocat si piper dupa gust.
Supa finlandeza
Pofta buna!