Supa florentina de fasole
PrinteazaSupa florentina de fasole din: fasole, ceapa, usturoi, telina, praz, rozmarin, ardei, ulei, sare, piper, parmezan.
Ingrediente:
- 300 g fasole albă
- 1 l supă de legume
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 1 tijă de ţelină verde (apio)
- 1 fir de praz
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 ardei iute roşu mic
- 100 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- 4 felii de pâine albă
- 40 g parmezan proaspăt ras
Mod de preparare:
Fasolea se lasă peste noapte la înmuiat într-o cantitate suficientă de apă rece.
In ziua următoare se scurge, după care se acoperă cu supa de legume şi cu 500 ml de apă.
O ceapă şi un căţel de usturoi se cojesc şi se toacă mărunt. Legumele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe.
Acele de rozmarin se aleg de pe crenguţe. Ardeiul iute se spală, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt.
Intr-o cratiţă se încing 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă ceapa, usturoiul tocat şi legumele şi se călesc.
Apoi se încorporează rozmarinul şi ardeiul iute tocat, amestecând continuu.
Se toarnă pe deasupra fasolea (cu tot cu zeama în care a stat), iar supa se fierbe la foc mediu în cratiţa acoperită aproximativ o oră, până când se înmoaie boabele.
Cel de-al doilea căţel de usturoi se curăţă şi se zdrobeşte prin presă. Se amestecă cu restul uleiului.
A doua ceapă se cojeşte şi se taie inele fine. Se preîncălzeşte cuptorul la 200 °C (cuptorul cu ventilaţie la 180°C).
Jumătate din supa de fasole se toarnă în recipientul blenderului, se pasează, apoi se toarnă la loc în cratiţă.
Se adaugă şi jumătate din uleiul cu usturoi.
Se toarnă supa în boluri termorezistente. Feliile de pâine se presară cu jumătate parmezan, apoi se picură pe deasupra restul uleiului cu usturoi, se acoperă cu rondelele de ceapă, după care se mai pune un strat de parmezan ras.
Supa se gratinează la cuptor aproximativ 20 de minute.
Supa florentina de fasole
Pofta buna!