Supa frantuzeasca cu morcovi
PrinteazaSupa frantuzeasca cu morcovi din: cartof, dovleac, morcovi, salote, usturoi, ulei, lichior, cimbru, oregano, rozmarin, tarhon, sare, piper, lamaie.
- 1 cartof pentru fiert
- 400 g dovleac
- 200 g morcovi
- 3 şalote
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2-3 linguri lichior de anason
- 600 ml supă (instant)
- 2 fire de cimbru
- câte 1 fir de oregano, rozmarin şi tarhon
- sare
- piper
- 2 linguri de zeamă de lămaie
- puţină coajă rasă de la o lămâie
- 150 g creme fraîche
Mod de preparare:
Cartoful şi morcovii se descojesc şi se spală. Dovleacul se spală, se taie în jumătate şi se curăţă de seminţe cu o lingură. Şalotele şi usturoiul se cojesc. Toate ingredientele se taie cubuleţe.
Se încinge uleiul într-o oală mare, în care se sotează apoi şalotele şi usturoiul. Se adaugă în cratiţă cartofii, morcovii şi dovleacul tăiat cubuleţe.
Compoziţia se stinge cu lichiorul, după care se toarnă pe deasupra supa. in continuare, se spală verdeaţa, se scutură de apă şi se adaugă în supă (cu excepţia unui fir de cimbru care se păstrează pentru ornat). Compoziţia se lasă să fiarbă circa 15 minute pe foc mic.
La final, se aruncă verdeaţa şi se pasează supa. Se asezonează după gust cu sare, piper şi coajă şi zeamă de lămâle. Se încorporează 100 g de creme fraîche.
Supa se toarnă în boluri şi se serveşte ornată cu creme fraîche şi cimbru. Se potriveşte cu baghetă.
Supa frantuzeasca cu morcovi
Pofta buna!