Supa frantuzeasca de ceapa
PrinteazaSupa frantuzeasca de ceapa din: untdelemn, ceapa, vin, chimen, sare, nucsoara, piper, cascaval.
- 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui
- 4 cepe mari
- 1/4 1vin alb sec
- 1/2 apa fiarta cu delikat
- 1/2 lingurita chimen pisat
- sare
- piper
- un praf de nucşoara
- 50 seminte de floarea soarelui
- 100 g cascaval
Mod de preparare:
Se incinge untdelemnul lin oala si se caleste ceapa taiata in rotocoale subţiri.Se stinge cu vinul alb, se adauga apa cu delikat.
Se adauga piperul si sarea, chimenul, praful de nucşoara si se pune la fiert, pe flacara mare, vreme de 10-15 minute.
Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime.Se pun feliile de bagheta pe fundul farfuriilor adanci, se toarna supa si se presara cu seminţele de floarea-soarelui si cascavalul ras (in comerţ se gasesc seminţe de floarea-soarelui gata decorticate).
Pofta buna!