Supa frantuzeasca de verdeata
PrinteazaSupa frantuzeasca de verdeata din: salota, macris, spanac, telina, nasturel, hasmatuchi, patrunjel, cartofi, castraveti, unt, sare, piper.
- 1 şalotă
- 150 g măcriş
- 100 g frunze de spanac
- 1 legătură de frunze de ţelină
- 1 legătură de năsturel
- 1 legătură de hasmaţuchi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 kg cartofi făinoşi
- 1 1/2 castraveţi de salată (Fabio)
- 200 g unt
- sare de mare grunjoasă
- 3 linguri de creme fraîche
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Se curăţă şalota şi se toacă mărunt. Verdeţurile şi legumele cu frunze se curăţă, se spală şi se scutură de apă. Se păstrează câteva frunze pentru ornat.
Cartofii se cojesc şi se taie cuburi. Se curăţă castraveţii, se spală, se taie în jumătate, li se îndepărtează seminţele cu o lingură şi se taie cubuleţe.
Jumătate din cantitatea de unt se topeşte într-o oală, în care se adaugă apoi legumele, verdeţurile şi castraveţii.
Se acoperă şi se sotează aproximatrv 5 minute, având grijă să nu se închidă la culoare.
După aceea, se toarnă în oală 1,5 l de apă, se sărează compoziţia, se adaugă cuburile de cartofi şi se fierbe totul aproximativ 25 de minute.
După ce a trecut timpul de fierbere, supa se ia de pe foc şi se pasează. Fulgii de unt rămaşi şi creme fraîche se încorporează cu ajutorul unui mixer vertical.
Supa se condimentează cu sare şi piper după gust, după care se toarnă în farfurii şi se serveşte ornată cu verdeaţa proaspătă.
Supa frantuzeasca de verdeata
Pofta buna!