Supă cu legume și cușcuș cu carnati din: ceapa, mazare, morcovi, ulei, cartofi, ciuperci, cuscus, boia dulce, chimen, usturoi, supa, carnati uscati, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă 250 g mazăre 2 morcovi 2 linguri ulei 2 cartofi 250 g ciuperci 100 g cușcuș 1 linguriță boia dulce 1 linguriță chimen 2 căței […]
Supa frantuzeasca de legume
PrinteazaSupa frantuzeasca de legume din: varza, telina, morcov, praz, cartofi, ciuperci, sare, unt.
Ingrediente:
- 1/4 varza alba
- 1/2 telina
- 1 morcov
- 1 praz
- 2 cartofi
- 10-15 ciuperci
- sare
- 1 lingura cu unt
Mod de preparare:
Supa frantuzeasca de legume: toaca varza fideluta, se freaca usor cu sare, se spala cu apa rece si se scurge in sita.
pune intr-o oala de 2 1 in care s-a topit 1 lingura cu unt.
amesteca usor, se lasa focul mic. curata toate legumele, ca si ciupercile, se taie felii subtiri si se calesc in unt impreuna cu varza.
Se amesteca cu lingura de lemn din cand in cand in oala, apoi se toarna peste legume 1 1 de apa calda. Se fierbe acoperit 30 minute, se sareaza si se trage oala de pe foc.
Supa se serveste calda, cu crutoane de paine prajita.
Pofta buna!
Tocanita de miel cu ceapa din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, morcovi, patrunjel, cartofisupa de miel, unt, broccoli. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine […]