Supa de fructe de mare cu seminte de susan

Printeaza

Supa de fructe de mare cu seminte de susan din: fructe de mare, ulei, orez, susan, capul si coada de la un peste, cartofi, porumb, piper, sare, zahar si otet.

 

Ingrediente:

  • un pachet de fructe de mare asortate (400g), trebuie sa cuprinda creveti decorticati, scoici, caracatita si calmar
  • 2-3 linguri de ulei
  • 50 g orez
  • putin susan
  • capul si coada de la un peste (crap sau salau, minim 500g)
  • 2 cartofi medii
  • o conserva de porumb
  • piper
  • sare
  • zahar
  • otet
  • zeama de lamaie

Mod de preparare:

Se fierb cartofii (curatati), se paseza si se pun inapoi in apa in care au fiert si se amesteca bine sa se formeze o zeama groasa apoi se pun la frigider (minim 2-3 ore).

Pestele se pune la fiert separat cu putina sare si 5-6 picaturi de otet, se lasa sa fiarba bine (40-45 minute) apoi se strecoara si se amesteca cu crema de cartofi si se pune la foc foarte mic.

Orezul se fierbe separat cu 150 ml de apa, sare, un varf de cutit de zahar si 10-12 picaturi de otet, cand este fiert (dupa 7-9 minute) se ia de pe foc si se pastreaza acoperit.

In timpul acesta se trag la tigaie fructele de mare. Se incinge uleiul in tigaie, se pun fructele de mare amestecand continuu iar dupa un minut se sting cu 100ml apa, se agauga piperul si se mai lasa la fiert 2 minute.

Se varsa intr-o supiera orezul, fructele de mare, 3-4 linguri de boabe de porumb.

Deasupra se toarna zeama de la peste si cartofi (in clocot) si se presara cu seminte de susan (cca 1 lingura).

Se lasa acoperita 20 minute apoi se serveste cat mai calda cu un strop de zeama de lamaie.

Supa de fructe de mare cu seminte de susan

Supa de fructe de mare cu seminte de susan

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.