Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La Paz

Printeaza

Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La Paz din: ulei de masline, unt, usturoi, rosii, ceapa, oregano, telina, coriandru, piper, sare, peste, crabi, crevete, homar si fileuri de peste.

 

Ingrediente:

  • 1/2 cană de ulei de măsline
  • 5 şi 1/2 linguri de unt
  • 8 căţei de usturoi întregi
  • 6 roşii mari, tăiate
  • două cepe medii, tăiate
  • 1/2 de lingură de oregano uscat
  • 1/2 fir de ţelină cu tot cu frunze
  • 30 fire de coriandru
  • o linguriţă de piper proaspăt măcinat
  • sare
  • două capete de peşte (de preferat biban)
  • 7 litri de apa
  • 4 crabi întregi si 4 crabi tocaţi, cu tot cu carapace
  • 48 crevete curăţate
  • 6 cozi de homar, fiecare tăiată în trei
  • 10 fileuri de peşte, fiecare de câte 50 g

 

Mod de preparare:

încing untul şi uleiul într-o tigaie. Se călesc 4 căţei de ustu­roi până când devin maronii, apoi se scot din tigaie.

Intr-un blender sau într-un mixer se mixează roşiile cu cei 4 căţei de usturoi rămaşi şi ceapa.

pun ingredientele în tigaie şi se condi­mentează cu oregano, ţelină, pătrunjel, piper şi sare.

lasă pe foc până când grăsimea iese la suprafaţă, cam 30 de minute, iar sosul se îngroaşă.

adaugă capetele de peşte, apa şi se lasă să fiarbă 30 de minute.

pun crabii, crevetele, cozile de homar şi se mai lasă pe foc încă 20 de minute.

verifică gustul şi se scot ţelina, coriandrul şi capetele de peşte.

Inainte de servire se adaugă fileurile de peşte şi se mai lasă pe foc încă 5 minute.

Când se serveşte, se pune supa într-un cas­tron şi apoi din el se toarnă în farfurii.

 

Supă de fructe de mare

Poftă bună!

 

 

 

Porumb – Beneficii, proprietati si retete cu porumb

Porumb – Beneficii, proprietati si retete cu porumb. Porumbul (Zea mays) este o plantă anuală originară din America de Sud, care este cultivată pe scară largă în întreaga lume ca sursă importantă de hrană pentru oameni și animale. Istoric: Porumbul a fost domesticit pentru prima dată în urmă cu mii de ani în regiunea actuală […]

Mix de conopida cu fasole verde in sos de mozzarella

Mix de conopida cu fasole verde in sos de mozzarella din: conopida, fasole verde, maioneza, unt, ceapa, bacon prajit, mozzarella si cheddar. Este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține cantități semnificative de fibre alimentare, care susțin digestia sănătoasă. Conopida conține antioxidanți precum sulforafanul, indolii […]

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • supa cu fructe mare

1 comentariu

  1. Angela Constantin

    A iesit buna supa asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.