Supa de fructe de mare cu usturoi

Printeaza

Supa de fructe de mare din: stridii, ceapa, usturoi, ardei iute verde, coriandru, creveti, branza, lapte degresat, vin alb sec, fiertura de peste, morcovi, seminte de cumin, ghimbir, piper boabe si frunze de coriandru.

O supă uşor condimentată, preparată în stii indian, este cel mai bun început pentru o masă.

Ingrediente:

  • 8 stridii proaspete, opţional 15 g unt
  • 125 g ceapă, tocată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 ardei iute verde, curăţat de seminţe şi tocat
  • 125 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
  • 2 linguriţe coriandru măcinat
  • 200 g creveţi fierţi şi decorticaţi
  • 75 g brânză proaspătă degresată
  • 150 ml lapte degresat
  • 3 linguri vin alb sec

bulion:

  • 250 ml fiertură de peşte
  • 125 g morcovi, tăiaţi rondele
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 3 linguri coriandru tocat mare
  • 1 linguriţă seminţe de cumin
  • 1 linguriţă ghimbir tocat mare
  • 1 linguriţă piper boabe

ornare:

  • 1 lingură frunze de coriandru proaspăt, tocat mare

 

Mod de preparare:

Supa de fructe de mare cu usturoi: pun toate ingredientele pentru bulion într-o oală şi se adaugă peste ele 900 ml apă. Se pun la fiert, apoi se reduce flacăra, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă încet 15 minute.

strecoară 750 ml din bulionul obţinut într-o cană gradată, dacă este necesar se mai adaugă apă.

Dacă se folosesc stridii, se curăţă carcasele bine de tot cu o perie, apoi se clătesc de câteva ori. deschid stridiile deasupra unui castron pentru a prinde lichidul Ion apoi se scoate carnea cu ajutorul unui cuţit şi se adaugă în castron.

topeşte untul într-o cratiţă cu fundul gros, la foc potrivit şi se călesc ceapa, usturoiul şi ardeiul iute 2-3 minute.

adaugă cartofii şi coriandrul şi se mai călesc 2 minute. toarnă bulionul şi se dă într-un clocot, apoi se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbu­şit până când cartofii devin moi. Se ia totul de pe foc.

adaugă jumătate din cantitatea de creveţi, iar apoi se pune supa într-un blender şi se pasează. toarnă supa înapoi în cratiţă, se adaugă creveţii rămaşi, brânza proaspătă şi laptele şi se încălzeşte treptat până când supa începe să facă mici bule, fără a fi lăsată să dea în clocot.

Se adaugă vinul, stridiile şi sucul lor, dacă se folosesc. mai fierbe la foc mic încă 1 -2 minute, apoi se ornează cu frunze de coriandru şi se serveşte.

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.