Supa de gaina cu usturoi
PrinteazaSupa de gaina cu usturoi din: gaina, morcov, patrunjel, ceapa, telina, sare, apa, usturoi, lamaie.
- o găină
- un morcov
- un pătrunjel
- o ceapă
- o jumătate ţelină
- sare
- 2,5 l apa
- 1-2 căţei usturoi
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se spală bine pasărea şi se pune la fiert cu apă rece, la foc mic. Se spumuieşte, apoi se adaugâă legumele întregi, curăţate şi spălate.
Se lasă să fiarbă la foc mic timp de o oră şi jumătate. Supa se strecoară şi se puni în ea tăiţei de casă, fierţi separat, sau găluşti de griş. Se adatugă şi puţină zeamă de lămâie, la masă.
După gust, supa poate fi condimentată cu puţin mujdei.
Pofta buna!