Supă cu găluşte de branză
PrinteazaSupă cu găluşte de branză din: branza de vaci, oua, ardei grasi, rosii, ceapa, morcov, telina, ardei iute, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, marar, cimbru, faina, iaurt.
- 300 g brânză de vaci
- două ouă
- 4 ardei graşi
- 800 g roşii
- 500 ml apă
- două cepe
- un morcov
- o jumătate de ţelină
- un ardei iute mic
- 4 linguri de ulei de măsline
- sare, piper
- pătrunjel
- mărar
- cimbru
- făină
- iaurt
Preparare:
Brânza de vaci se amestecă bine cu ouăle, mărarul şi pătrunjelul tocat. Se adaugă sare, piper şi făină cât să rezulte o pastă potrivit de tare. Se fac găluşte egale şi se aşază pe o farfurie presărată cu făină.
Se pune o oală cu apă la fiert, se adaugă o linguriţă de sare şi, când începe să clocotească, se introduc găluştele şi se fierb până când ies la suprafaţă. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe şi se toacă în cubuleţe.
Roşiile se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt. Morcovii şi ţelina se dau pe râzătoare.
Se pun toate legumele într-o cratiţă împreună cu uleiul de măsline, se lasă să fiarbă câteva minute, apoi se adaugă apa, sarea şi piperul.
Se mai lasă să fiarbă timp de zece minute, se opreşte focul şi se toarnă într-un vas mai înalt.
Se pasează cu un blender, se pune din nou la fiert pentru cinci minute, apoi se adaugă găluştele de brânză şi se serveşte.
Supă cu găluşte de brânză
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba cu galuste de branza
- supa cu galuste de branza