Supa de galuste cu cas
PrinteazaSupa de galuste cu cas din: dovlecei, cartofi, ceapa, ardei, patrunjel, telina, varza, rosii, gulie, orez, cas, oua, faina, unt, sare, piper.
- 2 dovlecei
- 3 cartofi
- 3 cepe
- 2 ardei graşi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină
- 1 varză mică
- 4 roşii sau suc de roşii
- 1/2 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- 1 gulie
Pentru galuste:
- 50 g orez
- 200 g caş
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 60 g unt
- sare
Mod de preparare:
Tai legumele cubuleţe sau rondele, după gust. Le pui la fiert în apă cu sare sau supă de legume.
Intre timp, decojeşti şi tai mărunt roşiile. Baţi ouăle cu făina şi puţină sare, apoi razi caşul, amesteci şi încorporezi untul şi orezul înmuiat.
Când legumele sunt fierte, iei cu linguriţa din compoziţie şi pui în supă, formând câte o găluşcă. Ai grijă să umezeşti linguriţa, când iei din compoziţia pentru găluşte!
Sărezi supa şi o condimentezi după gust, după care pui roşiile şi le laşi să dea câteva clocote. La final, presari pătrunjel verde tocat.
Supa de galuste cu cas
Pofta buna!