Supă cu găluşte din cartofi si pastarnac
PrinteazaSupă cu găluşte din cartofi si pastarnac din: supa de carne, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, ardei, cartofi, margarina, oua, sare, piper, verdeata, smantana, faina.
Ingrediente:
- 2 l supă de carne (sau de oase, sau apă)
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 păstârnac
- 1 pătrunjel
- 1 ardei
Ingrediente găluşte:
- 3-4 cartofi potriviţi
- margarină cât o nucă
- 2 gălbenuşuri
- sare
- piper
- verdeaţă
- făină
- smântână
Mod de preparare:
Supă cu găluşte din cartofi si pastarnac: Cureţi şi speli zarzavaturile, apoi le pui la fiert în supa de carne, iar după ce au fiert le strecori. Cartofii îi pui la fiert în coajă, apoi îi cureţi şi îi dai pe răzătoarea mică sau îi pasezi.
Adaugi margarina, sarea, piperul, gălbenuşurile, puţină verdeaţă tăiată fin şi făină cât să-ţi iasă o compoziţie mai groasă.
Din această compoziţie formezi găluşte rotunde pe care le fierbi în supa strecurată. Dregi supa cu smântână sau o aduci la masă cu smântână alături.
Poftă bună!