Supă cu găluşte din cartofi si pastarnac

Printeaza

Supă cu găluşte din cartofi si pastarnac din: supa de carne, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, ardei, cartofi, margarina, oua, sare, piper, verdeata, smantana, faina.

Ingrediente:

  • 2 l supă de carne (sau de oase, sau apă)
  • 1 ceapă
  • 2 mor­covi
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 1 ardei

Ingrediente găluşte:

  • 3-4 car­tofi potriviţi
  • margarină cât o nucă
  • 2 găl­benuşuri
  • sare
  • piper
  • verdeaţă
  • făină
  • smântână

 

Mod de preparare:

Supă cu găluşte din cartofi si pastarnac: Cureţi şi speli zarza­vaturile, apoi le pui la fiert în supa de carne, iar după ce au fiert le strecori. Cartofii îi pui la fiert în coajă, apoi îi cureţi şi îi dai pe răzătoarea mică sau îi pasezi.

Adaugi margarina, sarea, piperul, gălbenuşurile, puţină verdeaţă tăiată fin şi făină cât să-ţi iasă o compoziţie mai groasă.

Din această compoziţie formezi găluşte rotunde pe care le fierbi în supa strecurată. Dregi supa cu smântână sau o aduci la masă cu smântână alături.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.