Supă cu găluşte din cartofi

Printeaza

Supă cu găluşte din cartofi

Ingrediente pentru supă:

  • 700 g cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină potrivită
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingură vegeta
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 ardei

pentru găluşte:

  • 450 g brânză de vaci
  • 1 legătură usturoi verde
  • 6 linguri făină
  • sare
  • 2 ouă

 

Mod de preparare:

Supă cu găluşte din cartofi: Legumele pentru supă se curăţă, se spală şi se pun la fiert în 4 litri de apă, 40 de minute. Legumele care au fiert în supă se scot, şi supa se strecoară.

Cartofii se pun într-un bol şi se zdrobesc, într-un castron, brânza şi ouăle se bat uşor cu telul şi se amestecă cu cartofii. încorporează făina până se formează un aluat legat.

Aluatul se condimentează cu sare şi usturoi verde tocat rondele subţiri. Se formează găluşte de mărimea unui ou, care se pun în supă.

fierb 10 minute la foc mic. înainte de a fi servită supa, se adaugă în farfurie pătrunjel verde tocat fin.

 

Poftă bună!

 

 

Platou de Aperitive cu Fructe de Mare

Platou de Aperitive cu Fructe de Mare din: midii, creveti, fructe de mare, fructe uscate, nuci, lamaie, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Pentru o ocazie specială sau pentru a impresiona invitații la următoarea petrecere, un platou gourmet de aperitive poate fi alegerea perfectă. Ingrediente (pentru platoul de aperitive): 100g midii, gătite și curățate 100g […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.