Supa de galuste cu gris
PrinteazaSupa de galuste cu gris din: supa, ou, gris, ulei, sare, verdeata.
- 2 căni cu supă limpede
- 1 ou
- 2-3 linguri cu griş
- 1 linguriţă cu ulei
- sare
- verdeaţă tocată
Mod de preparare:
Lăsaţi supa să se încălzească pe foc mic.
Separat, puneţi să fiarbă 2 căni cu apă în alt vas şi pregătiţi găluştele: bateţi oul, adăugaţi grisul în ploaie, puţină sare şi ulei, bateţi amestecul pe măsură ce încorporaţi grisul folosind o furculiţă sau un tel.
Luaţi cu linguriţa şi lăsaţi amestecul în apă caldă, acoperiţi vasul, fierbeţi 15 min la foc mic. Treceţi găluştele fierte în supa caldă, decoraţi cu verdeaţă tocată.
Serviţi o porţie potrivită, fară pâine.
Pofta buna!