Supa cu galuste si legume

Printeaza

Supa cu galuste si legume din: morcovi, ceapa, radacina de pastarnac, telina, cartofi, ficat de vita, gris, rosii in bulion, oua, ulei, patrunjel verde, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1/2 telina
  • 4 cartofi
  • 300 g ficat de vita
  • 4 linguri gris
  • 400 g rosii in bulion
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Supa cu galuste si legume: Curăţaţi zarzavaturile şi tăiaţi-le în cubuleţe. Căliţi-le în ulei, după care adăugaţi 3 l apă. Lăsaţi oala la fiert, la foc mic.

Ţineţi ficatul în apă rece o jumătate de oră, apoi puneţi-l la fiert. După ce a fiert 25 de minute, lăsaţi-l la răcit şi treceţi-l prin maşina de tocat.

Amestecaţi ficatul cu ouăle bătute, grisul, sare şi piper. Formaţi găluştele, cu o lingură şi puneţi-le la fiert în supa care fierbe încet.

Adăugaţi roşiile în bulion, tocate, după ce găluştele au fiert. Presăraţi verdeaţa tocată mărunt, înainte de servire.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.