Supa cu galuste si legume
PrinteazaSupa cu galuste si legume din: morcovi, ceapa, radacina de pastarnac, telina, cartofi, ficat de vita, gris, rosii in bulion, oua, ulei, patrunjel verde, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 radacina de pastarnac
- 1/2 telina
- 4 cartofi
- 300 g ficat de vita
- 4 linguri gris
- 400 g rosii in bulion
- 2 oua
- 3 linguri ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Supa cu galuste si legume: Curăţaţi zarzavaturile şi tăiaţi-le în cubuleţe. Căliţi-le în ulei, după care adăugaţi 3 l apă. Lăsaţi oala la fiert, la foc mic.
Ţineţi ficatul în apă rece o jumătate de oră, apoi puneţi-l la fiert. După ce a fiert 25 de minute, lăsaţi-l la răcit şi treceţi-l prin maşina de tocat.
Amestecaţi ficatul cu ouăle bătute, grisul, sare şi piper. Formaţi găluştele, cu o lingură şi puneţi-le la fiert în supa care fierbe încet.
Adăugaţi roşiile în bulion, tocate, după ce găluştele au fiert. Presăraţi verdeaţa tocată mărunt, înainte de servire.
Pofta buna!