Supă cu găluşte de matzo
PrinteazaConsumată doar din plăcere sau pentru a sărbători Pastele, în inima fiecărui evreu supa cu găluşte de matzo ocupă un loc cu totul special. Deşi este doar o supă cu găluşte, atunci când este preparată cu drag ea poate deveni o mâncare foarte elegantă.
Supa de pui trebuie făcută în casă, din oase de pui, ceapă, morcovi, telină şi ierburi aromatice, fierte încet în apă. între obiceiurile vechi, păstrate încă de gospodinele mai bătrâne, se numără şi acela de a pune în supă picioare de pui, care o fac uşor gelatinoasă.
De obicei supa se fierbe cu o zi înainte de a fi servită, astfel încât să poată fi înlăturată grosimea întărită de la suprafaţă.
Această untură – numită schmaltz – se foloseşte apoi pentru a face gâluştele de matzo. Pentru ca acestea să fie pufoase bateţi albuşurile până formează o spumă foarte tare.
Grăsimea culeasă de pe supă se topeşte, se amestecă cu gălbenuşurile, se încorporează uşor şi făina de matzo (care se obţine din matzo măcinat) şi la urmă se adaugă spuma de albuşuri. Se formează găluşte rotunde care sunt puse să fiarbă în apă până se înmoaie.
La vremea cinei, supa se mai dă o dată în clocot cu gâluştele înăuntru şi se asezonează cu sare din belşug. In timp ce aroma supei de pui umple sufrageria, mesenii aşteaptă cu lingura în mână, nerăbdători să fie serviţi.
Supă cu găluşte de matzo
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/supa-galuste-matzo html