Supa cu galuste de peste

Printeaza

Supa cu galuste de peste din: peste, morcov, telina, ardei gras, praz, mazare, ciuperci, orez, oua, cartofi, ulei, ceapa, rosii, sare, piper, patrunjel, faina, suc de lamaie.

Ingrediente:Supa_cu_galuste_de_peste

  • 500 g peste
  • un morcov
  • o telina mica
  • un ardei gras
  • un fir de praz
  • 400 g mazare
  • 400 g ciuperci
  • 50 g orez
  • doua oua
  • doi cartofi
  • 100 ml ulei
  • o ceapa
  • 3 rosii
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • faina
  • suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de oase, se dă prin maşina de tocat şi se pune într-un bol împreună cu ceapa curăţată de foi şi tocată. Se adaugă ouăle şi orezul, mărar şi pătrunjel tocat, sare şi piper.

Se formează găluşte, se trec prin făină şi se pun pe un platou. Prazul, morcovul şi ţelina se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.

Se încinge uleiul într-o tigaie, se pun legumele şi se călesc zece minute. Se pun la fiert trei litri de apă, se adaugă legumele călite cu tot cu uleiul ramas, si se lasa sa fiarba.

Cand sunt pe jumatate fierte se adauga ciupercile taiate felii sau cuburi, cartofii curatati de coaja si taiate felii si mazarea. Se condimenteaza, se fierb 20 de minute, apoi se adauga galustele de peste si se fierb la foc mediu inca 20 de minute.

Se serveste fierbinte sau calduta, simpla sau acrita cu suc de lamaie si cu patrunjel tocat.

Supa cu galuste de peste

Supa_cu_galuste_de_peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.