din: piept de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, condimente masala, rosii in bulion, iaurt, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 500g piept de pui tăiat în bucăți 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 3 căței de usturoi, zdrobiți 1 bucățică de ghimbir proaspăt, tăiată mărunt sau […]
Supa cu galuste de peste
PrinteazaSupa cu galuste de peste din: file de peste, galbenus, usturoi, maghiran, vin, sare, pesmet, unt, faina, supa de peste, radacinoase, sare si patrunjel.
Ingrediente:
- 200 g filé de pește (de exemplu crap)
- 1 gălbenuș
- 1 cățel de usturoi pisat
- maghiran
- 1 linguriță vin alb
- sare
- 50 g pesmet
- 45 g unt
- 1 lingură făină
- 800 ml supă de pește
- 120 g rădăcinoase
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Supa cu galuste de peste:
pasează peștele; se amestecă împreună cu gălbenușul, cățelul de usturoi pisat, maghiranul, sare și pesmetul. În final se adaugă puțin vin și se amestecă. Cu mâinile umede, se modelează găluște din această compoziție.
topesc 25 g unt și se adaugă treptat făină, amestecând. Se stinge cu supă și se lasă să fiarbă la foc moale cca 20 min. curăță zarzavatul de supă, se taie fâșii sau se rade. Se prăjește în restul de unt, se sărează și se adaugă în supă.
dă în fiert supa. Între timp, se pune la fiert o cantitate mare de apă și se fierb găluștele de pește cca 4 min. În final se scot și se repartizează pe farfurii; se toarnă deasupra supa și se ornează cu pătrunjel.
Pofta buna!
Rețetă Aperol Rose: Cum să prepari cocktail-ul clasic cu o notă de prospețime
Cum să prepari cocktail-ul clasic cu o notă de prospețime din: aperol, vin spumant, suc de grapefruit, felie de grapefruit, gheata, frunze de menta. Aperol Rosé este o variație delicioasă a clasicului Aperol Spritz, ce aduce o notă răcoritoare și ușoară de citrice și fructe roșii datorită adăugării sucului de grapefruit și […]
nu mi-ar ajunge o portie 🙂
Buna, buna, imi place supa 🙂