Ceaiul Yunnan: Eleganța și Profunzimea Ceaiurilor Chinezești – cunoscut pentru aroma sa bogată și gustul său complex, este unul dintre cele mai apreciate ceaiuri negre și Pu-erh din China. Provenind din provincia Yunnan, acest ceai are o istorie lungă și fascinantă. Istoria Ceaiului Yunnan Ceaiul Yunnan își are originile în provincia Yunnan din sud-vestul Chinei, […]
Supă cu găluşte si ridichi
PrinteazaSupă cu găluşte si ridichi din: faina integrala, ou, sare, piper, verdeata, nucsoara, ceapa verde, ridichi, mazare verde, ulei de masline si amestec de legume.
Ingrediente:
galuste:
- 100 g faina integrala
- 1 ou
- 50 ml apa rece
- sare
- piper
- 2 linguri verdeata tocata (patrunjel, ceapa verde)
- 1 praf nucsoara
pentru supa:
- 1 ceapa verde
- 1 legatura ridichi
- 200 g mazare verde
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de masline
- 1 l apa clocotita
- 1 lingurita amestec de legume deshidratate
- 2 linguri rondele de ceapa verde
Mod de preparare:
Supă cu găluşte si ridichi: cerne făina într-un castron. Se amestecă oul cu apă, sare şi piper; se adaugă în castron şi se înglobează, împreună cu verde- ţurile şi nucşoara; se lasă să se odihnească aluatul 15 min.
Se taie rondele ceapa şi ridichile şi se prăjesc în ulei încins cu mazărea. Se adaugă apă şi legumele deshidratate, sare şi piper; se lasă să fiarbă 10 min.
Cu 2 linguriţe, se scot porţii de aluat şi se pun în apă clocotită cu sare; se fierb găluştele 4-5 min. Se scot şi se repartizează pe farfurii preîncălzite; se toarnă supa.
Pofta buna!
Paine de Secară cu miere și nuci
Paine de Secară cu miere și nuci – Deliciul sănătos și hrănitor – este o rețetă sănătoasă și hrănitoare, perfectă pentru micul dejun sau o gustare rapidă. Secara, cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate, este bogată în fibre și minerale, iar combinarea acesteia cu miere și nuci adaugă un plus de savoare și textură. Mierea […]