Supa cu galuste si verdeata
PrinteazaSupa cu galuste si verdeata din: pui, mrocovi, cartofi, telina, pastarnac, ceapa, oua, ulei, gris, sare, patrunjel, leustean.
- 1/2 pui
- 3 morcovi
- 2 cartofi
- 1/2 telina
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 2 oua
- 3 linguri ulei
- 10 linguri de gris
- sare
- patrunjel
- leustean
Mod de preparare:
Portionezi puiul şi-l pui la fiert în apă cu sare După ce iei spuma, adaugi zarzavaturile tăiate şi o tijă de leuştean. Laşi să fiarbă încă 15-20 de minute (până sunt gata carnea şi zarzavaturile). Strecori supa şi pui din nou la foc.
Laşi deoparte bucăţile de carne. Mai completezi cu apă clocotită, dacă e cazul.
Prepari găluştele astfel: freci cele 2 ouă cu un praf de sare şi cu 3 linguri de ulei la care adaugi grisul în ploaie. Iei din amestec câte o lingură, pe care o pui imediat in supa pe foc.
Apa nu trebuie sa fiarba prea tare, pentru ca se vor sparge galustele. Le fierbi aproximativ 15 minute. La inceput este bine sa le incerci.
Catre finalul prepararii, adaugi in supa verdeata tocata si potrivesti de sare. Supa o poti servi simpla sau cu carne, cu verdeata tiata marunt deasupra.
Supa cu galuste si verdeata