Supa cu galuste si verdeata

Printeaza

Supa cu galuste si verdeata din: pui, mrocovi, cartofi, telina, pastarnac, ceapa, oua, ulei, gris, sare, patrunjel, leustean.

Ingrediente:Supa_cu_galuste_si_verdeata

  • 1/2 pui
  • 3 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 10 linguri de gris
  • sare
  • patrunjel
  • leustean

 

Mod de preparare:

Portionezi puiul şi-l pui la fiert în apă cu sare După ce iei spuma, adaugi zarzavaturile tăiate şi o tijă de leuştean. Laşi să fiarbă încă 15-20 de minute (până sunt gata carnea şi zarzavaturile). Strecori supa şi pui din nou la foc.

Laşi deoparte bucăţile de carne. Mai completezi cu apă clocotită, dacă e cazul.

Prepari găluştele astfel: freci cele 2 ouă cu un praf de sare şi cu 3 linguri de ulei la care adaugi grisul în ploaie. Iei din amestec câte o lingură, pe care o pui imediat in supa pe foc.

Apa nu trebuie sa fiarba prea tare, pentru ca se vor sparge galustele. Le fierbi aproximativ 15 minute. La inceput este bine sa le incerci.

Catre finalul prepararii, adaugi in supa verdeata tocata si potrivesti de sare. Supa o poti servi simpla sau cu carne, cu verdeata tiata marunt deasupra.

Supa cu galuste si verdeata

Supa_cu_galuste_si_verdeata
Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.