Supa cu galuste

Printeaza

Supa cu galuste din: carne de pui, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, cartofi, patrunjel, ulei, gris, oua, bicarbonat de sodiu, sare.

Ingrediente:Supa_cu_galuste

Pentru supă:

  • 800 g carne de pui
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 1 ardei gras
  • 3 cartofi mici
  • 1 legătură pătrunjel

Pentru găluşte:

  • 50 ml ulei
  • 120 g griş
  • 2 ouă
  • 1 vârf cuţit de bicarbonat de sodiu
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spală bine carnea de pui. Se pune apoi la fiert în 3 litri de apă. Se spumează ori de câte ori este nevoie.

Se curăţă legumele, se spală şi se toacă cubuleţe. Se adaugă în supă, împreună cu o lingură de sare şi se lasă să fiarbă la foc moderat.

Într-un castron se bat ouăle cu un praf de sare, cu bicarbonatul și cu cele 2 linguriţe de ulei, apoi se adaugă grişul în ploaie.

Se amestecă până când se încorporează. Compoziţia este moale la început,iar după 10-15 minute devine din ce în ce mai densă.

Când legumele sunt aproape fierte, se scot legumele pe o farfurie și se strecoară supa.

Se lasă la foc mic să fiarbă ușor şi se pun găluştele cu linguriţa, care trebuie să fie înmuiată în supa fierbinte după fiecare gălușcă.

Se lasă să fiarbă până ce găluştele îşi măresc volumul şi devin moi şi pufoase.

Când sunt gata, se potriveşte supa de sare, dacă mai este nevoie şi se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat.

Supa cu galuste

Supa_cu_galuste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.