Supă Garbure cu ceapă
PrinteazaO reteta de supa garbure cu ceapa din: ceapa, unt, supa, emmenthal, paine, faina, sare si piper. Garbure e o supă de legume cu numeroase variante, de multe ori şi cu carne. Este vorba despre o specialitate din Beam, în Franţa de Sud-Vest. Caracteristic în toate variantele este faptul că se folosesc trufandale de sezon.
- 400 g ceapă
- 40 g unt
- 1,5 l supă
- 80 g caşcaval Emmenthal ras
- 8 felioare de pâine
- 1 lingură de făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi cepele şi feliaţi-le foarte subţire, căliţi-le în unt, presăraţi peste ele o lingură de făină şi lăsaţi pe foc până obţineţi un rântaş auriu; atunci turnaţi deasupra 1,5 l de supă şi lăsaţi să fiarbă încă 10-15 minute.
Strecuraţi acest potage printr-o sită şi păstraţi-l la cald. Treceţi prin sită ceapa şi puneţi-o din nou la fiert până ajunge la consistenţa dorită. Puneţi pâinea să se rumenească uşor în cuptor.
Puneţi felioarele de pâine în castronele înalte de ceramică, acoperiţi-le cu piureul de ceapă şi radeţi caşcavalul deasupra. Stropiţi cu puţin potage şi cu câteva linguri de unt topit. Puneţi-le să se rumenească puţin în cuptor şi aduceţi-le pe urmă la masă.
Supă Garbure cu ceapă
Pofta bună!