Supă Garbure cu ceapă

Printeaza

O reteta de supa garbure cu ceapa din: ceapa, unt, supa, emmenthal, paine, faina, sare si piper. Garbure e o supă de legume cu numeroase variante, de multe ori şi cu carne. Este vorba despre o specialitate din Beam, în Franţa de Sud-Vest. Caracteristic în toate variantele este faptul că se folosesc trufandale de sezon.

Ingrediente:Supă Garbure cu ceapă

  • 400 g ceapă
  • 40 g unt
  • 1,5 l supă
  • 80 g caşcaval Emmenthal ras
  • 8 felioare de pâine
  • 1 lingură de făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cepele şi feliaţi-le foarte subţire, căliţi-le în unt, presăraţi peste ele o lingură de făină şi lăsaţi pe foc până obţineţi un rântaş auriu; atunci turnaţi deasupra 1,5 l de supă şi lăsaţi să fiarbă încă 10-15 minute.

Strecuraţi acest potage printr-o sită şi păstraţi-l la cald. Treceţi prin sită ceapa şi puneţi-o din nou la fiert până ajunge la con­sistenţa dorită. Puneţi pâinea să se rume­nească uşor în cuptor.

Puneţi felioarele de pâine în castronele înal­te de ceramică, acoperiţi-le cu piureul de ceapă şi radeţi caşcavalul deasupra. Stropiţi cu puţin potage şi cu câteva linguri de unt topit. Puneţi-le să se rumenească puţin în cuptor şi aduceţi-le pe urmă la masă.

Supă Garbure cu ceapă

Supă Garbure cu ceapă

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.