Supă de ghebe cu găluşte

Printeaza

Supă de ghebe cu găluşte din: ghebe, telina, fasole verde, morcov, mazare, praf de copt, ulei, ceapa, sare, piper, oua, gris, patrunjel, condiment din legume uscate, smantana.

Ingrediente:Supa_de_ghebe_cu_galuste

  • 300 g ghebe
  • 1 telina de dimensiune medie
  • 120 g fasole verde
  • 1 morcov
  • 100 g mazare
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 8 linguri gris
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura condiment din legume uscate
  • 200 g smantana pentru servit

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, morcovul şi ţelina, le speli şi le tai în cubuleţe. Incingi uleiul într-o oală, pui legumele şi le căleşti timp de câteva minute.

Stingi cu 1 1/2 litri de apă şi laşi să fiarbă la foc mic. Când legumele sunt aproape fierte, pui ghebele curăţate şi spălate şi continui fierberea.

După 10 minute, adaugi sare, piper şi condiment din legume, după gust. Baţi ouăle cu un praf de sare, după care adaugi treptat grisul şi praful de copt şi omogenizezi. Pui în oala cu supă câte o linguriţă din amestec.

Laşi găluştele să fiarbă timp de 8-10 minute, la foc mic, stropindu-le din când în când cu puţină apă rece. Stingi focul şi aduci la masă porţiile presărate cu patrunjel fin tocat, alatura de smantana.

Supă de ghebe cu găluşte

Supa_de_ghebe_cu_galuste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.