Supa greceasca de linte cu usturoi
PrinteazaSupa greceasca de linte cu usturoi din: linte, ceapa, usturoi, dafin, ulei, iaurt, sare, lamaie, busuioc.
- 500 g linte
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 2 foi de dafin
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 iaurt
- sare
- zeamă de lămâie proaspăt stoarsă sau oţet, după gust
- frunze de busuioc pentru decor
Mod de preparare:
Speli lintea şi o pui la fiert în 2 1/2 litri de apă. în funcţie de soiul de linte pe care îl foloseşti, fierbi lintea între 20 şi 50 de minute, orientându-te şi după indicaţiile de pe ambalaj. Lintea roşie fierbe cel mai rapid, iar lintea neagră cel mai greu. Lintea verde are un timp de fierbere de circa 30 de minute.
După 10 minute de fierbere, adaugi ceapa şi usturoiul decojite şi tăiate mărunt, foile de dafin, uleiul şi sare după gust. Aduci la masă supa împreună cu iaurtul şi zeamă de lămâie, pentru ca mesenii să-şi potrivească gustul.
Decorezi porţiile cu frunzuliţe de busuioc.
Sfat: Multe popoare consideră lintea bine-venită pe masa de Revelion, întrucât micuţele boabe plate seamănă cu monedele, iar oamenii asociază prezenţa preparatelor din linte cu belşugul pe care l-ar putea aduce anul ce vine. Depăşind valoarea simbolică a acestei legume, lintea poate fi considerată o bogăţie la fiecare masă, datorită valorilor ei nutritive.
Pofta buna!