Supa greceasca de pui

Printeaza

Supa greceasca de pui din: pui, ceapa, praz, foi de dafin, orez cu bob lung, morcovi, telina, oua, suc de lamaie, pătrunjel, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 pui de 1,5 kg
  • 1 ceapă
  • 1 fir praz
  • 2 foi dafin
  • 4-5 linguri orez cu bob lung
  • 2 morcovi
  • 1 fir felină
  • 3 ouă
  • sucul a 2 lămâi
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puiul se curăţă, se spală, se porţionează şi se pune la fiert cu apă rece, ceapa tăiată în patru, partea verde’de la praz, tăiată rondele, şi foile de dafin.

Se lasă să ajungă la punctul de fierbere şi apoi se acoperă, se micşorează focul şi se lasă la fiert aproximativ o oră. Se ia spuma.

Apoi, carnea se scoate, se lasă la răcit şi se desprinde de pe pase, iar zeama se strecoară şi se pune din nou în oală.

Se adaugă orezul, morcovii, ţelina şi partea albă a prazului. Se lasă 20 de mi­nute să fiarbă cu capac. Apoi se adaugă puiul.

Ouăle se amestecă uşor cu sucul de lămâie şi, amestecând, se toarnă uşor un polonic din supă.

Apoi, se toarnă ame­stecul de ouă şi lămâie peste carne, se mai pune pe foc 2 minute, amestecând cdhtinuu, fără a fierbe.

Se aduce la masă cu pătrunjel după ce s-a rectificat gustul de sare şi piper.

 

Supa greceasca de pui

Supa_greceasca_de_pui

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.