Supa Green Curry
PrinteazaSupa Green Curry din: ardei iute, tulpina de lemongrass, ghimbir, frunze de kaffir lime, usturoi, ceapa, busuioc, coriandru, piper alb, seminte de coriandru, chimion, ulei vegetal, pasta de curry, lapte de cocos, supa de pui sau de legume, zahar brun, sos de peste, creveti decorticati si frunze de sfecla.
Ingrediente:
- 3 ardei iuţi verzi
- 1 tulpină de lemongrass
- 1 bucată de 2cm de ghimbir
- 2 frunze de kaffir lime
- 4 căţei de usturoi
- 3 şalote (sau 1 ceapă roşie mică)
- 1 mână de coriandru proaspăt
- 1 mână de busuioc proaspăt
- 1/2 linguriţă de piper alb
- 1 linguriţă seminţe de coriandru
- 1 lingură de chimion
pentru supa:
- 1 lingură de ulei vegetal
- 3 linguri pastă de curry
- 400ml lapte de cocos
- 50ml supă de pui sau de legume
- 3 linguri sos de peşte
- 25 g zahăr de palmier sau zahăr brun
- 500g de creveţi decorticaţi
- 4-5 frunze de swiss chard sau funze de sfeclă, tăiate fâşii
- 2-3 frunze de lime
Mod de preparare:
Supa Green Curry: Se macină condimentele uscate şi se toacă mărunt cele proaspete. Se mixează cu ajutorul blenderului până se obţine o pastă groasă.
Se pune uleiul într-un wok sau într-o tigaie (mare) la foc mediu, se adaugă pas;ta de curry şi se căleşte timp de 3-4 minute, amestecând încontinuu.
Se adaugă laptele de cocos, supa, sosul de peşte şi zahărul, apoi se lasă să clocotească încet timp de 3-4 minute.
Se adaugă creveţii şi frunzele de swiss chard şi se lasă la fiert încă 4-5 minute. La sfârşit, se adaugă şi frunzele de kaffir lime.
Se serveşte cu orez fiert.
Pofta buna!
Nu-mi palce supa asta, dar nu-mi place deloc