Supa crema cu gris din: cartofi, morcov, dovlecel, fasole, unt, lapte, sare, gris. Ingrediente: 2 cartofi 1 morcov 1 dovlecel 3-6 păstăi de fasole 1 linguriţă cu unt 2 linguri cu lapte 1/4 linguriţă cu sare 1/2 linguriţă cu gris Mod de preparare: Curăţaţi legumele, spălati-le, tăiaţi-le felii, puneţi-le să fiarbă cu apă caldă. […]
Supa cu gris rumenit si cascaval
PrinteazaSupa cu gris rumenit si cascaval din: morcovi, păstâmac, praz, griş, lapte, unt, pătrunjel verde, caşcaval, sare.
Ingrediente:
- 250 g morcovi
- 250 g păstâmac
- 100 g praz
- 300 g griş
- 1 l lapte
- 75 g unt
- 1 legătură pătrunjel verde, tocat fin
- 100 g caşcaval ras
- sare
Mod de preparare:
Zarzavatul, tăiat felii subţiri, se fierbe în apă clocotită, cu sare.
Grişul se rumeneşte‘până când prinde culoarea caramelei şi se stinge cu supa strecurată, amestecând bine.
Se serveşte presărată cu caşcaval şi pătmnjel.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de galuste cu gris
Supa de galuste cu gris din: supa, ou, gris, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: 2 căni cu supă limpede 1 ou 2-3 linguri cu griş 1 linguriţă cu ulei sare verdeaţă tocată Mod de preparare: Lăsaţi supa să se încălzească pe foc mic. Separat, puneţi să fiarbă 2 căni cu apă în alt vas şi […]
Supa cu agrise, telina si patrunjel
Supa cu agrise, telina si patrunjel din: agrişe, ceapa, morocov, telina, rădăcină de pătrunjel, orez, smantana, ou, unt, pătrunjel verdesare. Ingrediente: 250 g agrişe 1 ceapă 1 morcov 1 bucăţică de ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură orez 100 g smântână 1 ou 25 g unt 1/2 legătură pătrunjel verde sare Mod de preparare: Cureţi agrişele şi […]
Supa de dovlecei cu gris
Supa de dovlecei cu gris din: dovlecei, ceapa, gris, sare, unt, smantana. Ingrediente: 4 dovlecei 2 cepe 2-3 linguri cu gris sare 1 lingura cu unt 2 linguri cu smantana Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja alba, taiati-i felii pe lung si inlaturati semintele. Folositi doar 3 dovlecei. Puneti-i sa fiarba 20 minute […]
Pofta buna!