Supa groasa de peste

Printeaza

Supa groasa de peste din: crap, ou, sare, bicarbonat, vin, ghimbir, faina, untura, piper, hagina.

Ingrediente:Supa groasa de peste

  • 1 crap de 500 g
  • 1 ou
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 4 linguriţe vin
  • 1 lingură rădăcină de ghimbir
  • 1 lingură făină dizolvată în 3 linguri untură
  • un praf de piper
  • hagina

 

Mod de preparare:

Peştele, se curăţă de bronhii, intestine şi solzi şi se spală bine. Se toacă jumătate din hagină şi ghimbir, cealaltă tăindu-se cubuleţe mici.

Peştele se asezonează cu două linguriţe cu vin, un sfert lingură cu sare, piper şi cubuleţele de hagina şi ghimbir. Se fierbe acoperit, în abur, aproximativ o jumătate de oră.

Se desprinde cu grijă carnea de pe oase. Se pune o altă oală pe foc şi se prăjesc în ea hagina şi ghimbirul tocate, cu făina dizolvată în untură.

Când începe să degajă aromă, se toarnă deasupra două ceşti şi jiumătate cu apă fierbinte, apoi peştele dezosat, trei sferturi linguriţă sare, două linguriţe cu vin, piper şi bicarbonat.

Se adaugă făina dizolvată în apă şi se drege cu oul bătut spumă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.