Supa groasa de peste
PrinteazaSupa groasa de peste din: crap, ou, sare, bicarbonat, vin, ghimbir, faina, untura, piper, hagina.
- 1 crap de 500 g
- 1 ou
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă bicarbonat
- 4 linguriţe vin
- 1 lingură rădăcină de ghimbir
- 1 lingură făină dizolvată în 3 linguri untură
- un praf de piper
- hagina
Mod de preparare:
Peştele, se curăţă de bronhii, intestine şi solzi şi se spală bine. Se toacă jumătate din hagină şi ghimbir, cealaltă tăindu-se cubuleţe mici.
Peştele se asezonează cu două linguriţe cu vin, un sfert lingură cu sare, piper şi cubuleţele de hagina şi ghimbir. Se fierbe acoperit, în abur, aproximativ o jumătate de oră.
Se desprinde cu grijă carnea de pe oase. Se pune o altă oală pe foc şi se prăjesc în ea hagina şi ghimbirul tocate, cu făina dizolvată în untură.
Când începe să degajă aromă, se toarnă deasupra două ceşti şi jiumătate cu apă fierbinte, apoi peştele dezosat, trei sferturi linguriţă sare, două linguriţe cu vin, piper şi bicarbonat.
Se adaugă făina dizolvată în apă şi se drege cu oul bătut spumă.
Pofta buna!