Supă groasă de fasole pestriţă şi conopidă
PrinteazaO reteta de supa groasa de fasole pestrita si conopida din: conopida, fasole pestrita, ulei de masline extravirgin, ansoa, patrunjel, foaie de dafin, ardei iute, usturoi si rozmarin.
- 500 g conopidă
- 200 g fasole pestriţă
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 file de anşoa în ulei
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 foaie de dafin
- 500 ml apă
pentru uleiul aromat:
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ardei iute uscat
- 2 căţei de usturoi
- 1 crenguţă de rozmarin
Mod de preparare:
Pune fasolea la înmuiat peste noapte, apoi fierbe-o 35-40 de minute într-o oală cu multă apă rece, în care ai pus foaia de dafin, schimbând apa de două ori în timpul fierberii.
Desfă conopida bucheţele, îndepărtând partea mai tare a cotorului.
Pune într-o cratiţă fileul de anşoa, adaugă 2 linguri de ulei şi încinge-l, apoi adaugă bucheţelele de conopidă.
Pune sare, după gust, las-o 2 minute, toarnă 500 ml de apă, acoperă cu capacul şi fierbe 5 minute la foc mediu.
Pune într-o tigaie 3 linguri de ulei, usturoiul tăiat feliuţe, ardeiul iute sfărâmat şi frunzuliţele de rozmarin. Incălzeşte-le, apoi stinge focul şi lasă-le să se odihnească.
Când fasolea este fiartă bine, scurge-o şi pune-o peste cono¬pidă, apoi lasă-le să mai clocotească împreună 10 minute.
Presară pătrunjelul tocat şi pune uleiul aromat trecut prin sită. Amestecă şi serveşte supa fierbinte.
Supă groasă de fasole pestriţă şi conopidă
Pofta buna!