Supa gulas cu carne de manzat
PrinteazaSupa gulas cu carne de manzat din: carne de manzat, ulei, ceapa, boia de ardei dulce, pasta de rosii, seminte de chimen macinate, maghiran, cartofi, rosii, ou, faina, sare, piper.
- 400 g carne de manzat
- 30 ml ulei
- 300 g ceapa
- 1 varf de lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 varf de cutit seminte de chimen macinate
- 1 lingurita maghiran uscat maruntit
- 200 g cartofi
- 150 g rosii proaspete sau 2 linguri bulion
- 1 ou
- 80 g faina
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai în cuburi. Cureţi şi speli legumele. Tai mărunt ceapa, încingi uleiul în oala pentru ciorbă şi căleşti ceapa până devine transparentă. Presari boiaua, amesteci, apoi adaugi cuburile de carne şi pasta de roşii. Stingi cu 1 litru de apă caldă şi fierbi la foc mediu, până când carnea se pătrunde.
Adaugi chimenul, maghiranul, cartofii tăiaţi în cuburi mari, fâşii subţiri de ardei gras şi roşiile decojite şi mărunţite. Continui fierberea la foc mediu, completând cu apă cât să acopere ingredientele.
Intre timp, prepari un aluat din ou, făină şi puţină sare.
Frămânţi bine aluatul şi îl laşi să se odihnească. Rupi mici bucăţi de aluat şi le pui la fiert în apă clocotită cu sare. După ce au fiert, le scoţi şi le adaugi în ciorbă, spre sfârşitul fierberii acesteia.
După ce toate ingredientele sunt bine pătrunse, potriveşti gustul cu sare şi piper măcinat.
Supa gulas cu carne de manzat
Pofta buna!
Vreau sa gust si eu din supa gulas