Somon – Beneficii asupra sanatatii si retete. Somonul este un tip de pește renumit pentru gustul său delicat și pentru beneficiile sale pentru sănătate. Este bogat în nutrienți și conține o varietate de substanțe nutritive importante, ceea ce îl face o alegere sănătoasă pentru dieta ta. Iată câteva dintre principalele beneficii pentru sănătate ale consumului […]
Supa gulas cu zarzavat si chimen
PrinteazaSupa gulas cu zarzavat si chimen din: carne de vită sau de porc, zarzavat pentru supe, cartofi, ceapă, sare, boia, ardei iute, chimen, dafin, ulei sau untură.
Ingrediente:
- 300 g carne de vită sau de porc (eventual mixtă)
- 150 g zarzavat pentru supe
- 500 g cartofi
- ceapă
- sare
- boia
- ardei iute
- chimen
- dafin cât o unghie
- 2 linguri de ulei sau 30 g untură
Mod de preaprare:
Supa gulas cu zarzavat si chimen: ia carne pentru tocană şi se taie cubbri de 2 cm. Ceapa tocată mărunt se prăjeşte sub capac în grăsime, se adaugă boia şi carnea. Se sărează şi se stinge cu apă.
Când carnea începe să se înmoaie, se adaugă zarzavatul curăţat şi tăiat în două. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi se fierb la foc mic până se înmoaie.
Vara se condimentează cu ardei, iarna cu ardei uscat sau cu ghiveci, sau cu pastă de ardei şi de roşii, cu chimen şi dafin, după plac.
Pofta buna!
Curry de legume și năut: ceapa, usturoi, ardei iute, morcov, cartof dulce, ardei gras, naut, lapte de cocos, pasta de curry vegana, turmeric, sare, piper, coriandru. Nautul este o sursă bogată de proteine, fibre alimentare, vitamine (cum ar fi vitamina B6 și acidul folic) și minerale (cum ar fi fierul, magneziul și zincul). Este, de […]