Supa de gulii cu cartofi
PrinteazaSupa de gulii cu cartofi din: gulii, cartofi, ceapa, ulei de masline extravirgin, unt, sare, supa de legume, verdeturi, smantana, otet de mere.
- 2 gulii cu tot cu frunze (400 g fiecare)
- 4 cartofi
- 2 cepe
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 lingura unt
- 1 lingurita sare
- 8000 ml supa de legume
- verdeturi proaspete
- smantana partial degresata
- otet de mere
Mod de preparare:
Se decojesc guliile şi cartofii şi se taie cuburi. Ceapa se toacă. Intr-o oală mare, se încing uleiul de măsline şi untul şi se prăjesc la foc mijlociu cca 5-7 min.
Se toarnă supa şi se sărează. Se da in fiert supa si se adauga frunzele de gulie tocate; se lasa sa fiarba timp de circa 10 minute.
Se paseaza supa si se adauga verdeata si eventual smantana degresata. Se potriveste de gust, adaugand otet.
Supa de gulii cu cartofi
Pofta buna!
Ciudata supa, ciudata rau