Supa de gulii, telina si ardei gras
PrinteazaSupa de gulii, telina si ardei gras din: gulii tinere, ceapa, radacina de telina, smantana, ou, ardei gras galben sau verde, ulei, sare, piper alb macinat.
Ingrediente:
- 2 gulii tinere, de dimensiune mijlocie
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de ţelină
- 150-200 g smântână
- 1 ou
- 1 ardei gras galben sau verde
- 2 linguri ulei
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Speli legumele, le cureţi şi le tai astfel: gulia în sferturi sau felii groase, ţelina în cuburi, ardeiul în sferturi, iar ceapa o laşi întreagă. Fierbi legumele la foc mic, în circa 1 1/2 litri de apă şi un praf de sare.
Când gulia este fiartă, păstrezi o bucată pe care o razi mare sau o tai în bastonaşe fine.
Indepărtezi ceapa, pe care ai fiert-o doar pentru a da gust supei.
Restul de legume le pasezi cu ajutorul mixerului vertical, adăugând şi puţină supă în care au fiert.
Pui din nou pe foc mic piureul de legume amestecat cu supa în care au fiert legumele, sare şi piper după gust.
Baţi oul cu smântână şi adaugi încet un polonic cu supă rece.
Torni amestecul treptat în supă şi laşi să mai dea în câteva clocote scurte. Serveşti supa cu verdeaţă şi cu „tăiţei” din gulia rasă.
Supa de gulii, telina si ardei gras
Pofta buna!