Supa de gulii cu verdeata
PrinteazaSupa de gulii cu verdeata din: gulii, faina, lapte, smantana, ceapa, unt, oua, piper, sare, patrunjel.
- 600 g gulii
- 40 g faina
- 200 ml lapte
- 200 g smantana
- 150 g ceapa
- 80 g unt
- 2 oua
- piper
- sare
- patrunjel
Mod de preparare:
Cureţi guliile şi ceapa, le speli şi le pui la fiert (întregi), în 2 litri de apă rece cu sare.
Când sunt fierte, strecori supa, iar guliile le tai pătrăţele. Separat, adaugi făina peste untul încins, pui guliile şi laşi să se înăbuşească 10 minute.
Adaugi zeama, ouăle bătute cu lapte, condimentezi cu piper şi sare după gust şi laşi la foc mic, timp de 20 de minute.
La sfârşit, adaugi smântână şi pătrunjelul tocat mărunt.
Supa de gulii cu verdeata
Pofta buna!