Supă de gulioare cu smantana si boia
PrinteazaSupă de gulioare cu smantana si boia: gulii, carne de porc, untura, faina, smantana, usturoi, sare, boia.
Ingrediente:
- 3-4 gulii
- 1 kg carne de porc
- 2 linguri untură
- 1 lingură făină
- 100 ml smântână
- câţiva căţei de usturoi
- sare
- 1 linguriţă boia
Mod de preparare:
Cureţi guliile de coajă şi le tai cuburi pe care le pui în untură încinsă. Le laşi un pic şi pui carnea.
După ce aceasta şi-a schimbat culoarea, torni apă şi laşi să fiarbă.
Incingi cealaltă lingură de untură, pui făina şi boiaua şi stingi cu zeamă în care fierbe carnea. Adaugi şi usturoiul pisat.
Acesta e rântaşul pe care îl vei turna peste carne şi gulii. Potriveşti de sare şi laşi 20 de minute să fiarbă.
Pofta buna!