Supa gustoasa de rosii

Printeaza

Supa gustoasa de rosii din: rosii, ceapa, morcovi, telina, ardei, ulei, taitei, patrunjel, sare.

Ingrediente:

  • 2 kg roşii foarte coapte (sau 100 g de bullion, ori 1 l suc de roşii)
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ţelinâ mică
  • 2 ardei graşi
  • 50 ml ulei
  • 150 g tăieţei
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Roşiile se spală bine, se taie in patru şi se pun la fiert, la foc moderat, cu 1 pahar cu apă.

Când sunt fierte, se iau de pe foc, se lasă puţin la răcit şi se strecoară zeama de coji şi seminţe.

Separat, se pregătesc legumele astfel: morcovii, după ce se curăţă şi se spală, se dau prin răzătoarea mică, iar ţelina, ceapa şi ardeii se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se pun la călit în această ordine, iar la sfârşit se adaugă şi morcovii.

După călire, se pun la fiert într-un litru de apă, la foc mijlociu, cam 30-40 de minute.

După ce au fiert, peste supa de legume se toarnă sucul de roşii şi lasă să mai dea câteva clocote.

Se ia de pe foc şi deasupra se pune pătrunjel verde, tocat mărunt. Se serveşte ca atare, cu crutoane sau cu tăieţei fierţi separat.

Supa gustoasa de rosii

Supa_gustoasa_de_rosii

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.