Supa Harira
PrinteazaSupa Harira din: naut, linte, fasole, faina, orez, ulei, fidea, pasta de tomate, rosii, ceapa, coriandru, patrunjel, telina, apa, piper, chimion, sare, usturoi.
Ingrediente:
- 100 g năut
- 100 g linte
- 100 g fasole fava uscată
- 200 g făină
- 80 g orez
- 100 ml ulei
- 100 g fidea
- două linguri de pastă de tomate
- 450 g roşii prunişoare
- o ceapă medie
- o legătură de coriandru proaspăt
- o legătură mică de pătrunjel
- două tije de ţelină
- 4 litri de apă
- o jumătate de linguriţă de piper negru
- o jumătate de linguriţă de chimion
- o lingură de sare
- doi căţei de usturoi
Mod de preparare:
Năutul se pune la înmuiat de pe o zi pe alta. Ceapa, roşiile descojite, coriandrul, pătrunjelul, ţelina şi usturoiul se toacă. Se pune apa la fiert într-o oală şi se adaugă toate ingredientele, exceptând făina şi fideaua. Se lasă supa să fiarbă timp de 40 de minute.
Când năutul s-a înmuiat şi este gata, se poate adăuga fideaua. Făina se dizolvă în puţină apă caldă şi apoi se toarnă compoziţia în supă, amestecând cu o lingură de lemn. Se adaugă puţină zeamă de lămâie. Supa trebuie să fie mai groasă.
Dacă este prea subţire, se mai pune făină. După preferinţă, se poate adăuga un ou crud. Această supă este de origine berberă şi se serveşte mai ales la masa de seară, în perioada Ramadanului.
Supa Harira
Poftă bună!