Supa indiană cu linte
PrinteazaO reteta delicioasa de supa indiana cu linte din: linte galbena, supa, morcovi, smantana, usturoi, sare, piper, curcuma, curry, chimen si patrunjel sau coriandru.
- 250 g de linte galbenă
- 1 l de supă
- 2 morcovi mari
- 200 ml de smântână
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
- cca. 1 linguriţă de curcuma
- cca 1/2 linguriţă de curry
- cca. 2 vârfuri de cuţit de chimen
- 1 legătură de pătrunjel sau de coriandru
Mod de preparare:
Puneţi lintea într-o strecurătoare, spălaţi-o cu apă rece, apoi lăsaţi-o să se scurgă şi puneţi-o în supă. Daţi-o într-un clocot şi fierbeţi-o cca. 15 minute. Intre timp, curăţaţi morcovii şi tăiaţi-i cubuleţe. Adăugaţi-i peste linte în ultimele 5 minute şi fierbeţi totul împreună.
Turnaţi smântână, curăţaţi usturoiul, pisaţi-l şi adăugaţi-l. Condimentaţi supa cu sare, piper, curcuma, curry şi chimen. Fierbeţi în continuare alte 5 minute.
Spălaţi pătrunjelul, respectiv coriandrul, curăţaţi-i frunzuliţele şi tocaţi jumătate din ele. Puneţi-le în supa de linte, condimentaţi-o încă o dată cu toate mirodeniile şi ornaţi-o cu verdeaţa rămasă.
Supa indiană cu linte
Pofta buna!