Supă indiană cu tăieţei de orez
PrinteazaO reteta de supa indiana cu taitei de orez din: taitei de orez, pulpe de broasca, morcov, dovlecel, tija de telina, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei iute, ghimbir si patrunjel.
- 100 g tăieţei de orez
- 150 g pulpe de broască (curăţate)
- 1 morcov
- 1dovlecel mic
- 1 tijă de ţelină
- 1 ceapă mică
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 bucăţică de ardei iute
- 1 bucăţică de ghimbir proaspăt
- pătrunjel
Mod de preparare:
Spala cu grijă pulpele de broască în apă rece. Spală dovlecelul şi curăţă morcovul şi ţelina de părţile mai tari. Taie legumele bastonaşe şi ceapa julien. Căleşte ceapa, împreună cu ardeiul iute tocat, într-o cratiţă cu ulei încins. Adaugă pulpele, sărează după gust şi înăbuşă-le uşor 2 minute. Adaugă legumele şi acoperă cu apă caldă.
Fierbe-le circa 10 minute la foc mic, adăugând puţin ghimbir proaspăt ras, apoi potriveşte gustul cu sare. Aromatizează cu pătrunjel şi serveşte-o cu fidea de orez pusă în supa fierbinte şi lăsată 6-7 minute.
Supă indiană cu tăieţei de orez
Pofta buna!