Supa italiana cu macaroane si branza
PrinteazaSupa italiana cu macaroane si branza din: fasole uscată, morcov, pătrunjel rădăcină, ceapă, fasole verde, cartofi, varză, conopidă, dovlecel, roşii sau bulion, macaroane, brânză telemea, ulei, usturoi, măghiran.
- 1/4 kg fasole uscată
- 1 morcov
- 1 pătrunjel rădăcină
- 1 ceapă
- 1/4 kg fasole verde
- 2-3 cartofi
- 1/4 varză
- 1 conopidă
- 1 dovlecel
- 2-3 roşii sau 2 linguri de bulion
- 100 g macaroane
- 200 g brânză telemea
- 2 linguri ulei
- 1-2 căţei de usturoi
- 1 vârf cuţit de măghiran
Mod de preparare:
Pui fasolea uscată la înmuiat de seara până dimineaţa. Schimbi apa şi pui fasolea la fiert.
După ce a dat 2 clocote, schimbi apa din nou şi adaugi pătrunjelul (rădăcina), morcovul şi ceapa tăiată mărunt.
Adaugi, pe rând, în funcţie de timpul de fierbere necesar, fasolea verde tăiată, cartofii tăiaţi, varza tocată, conopida bucheţele mici, dovlecelul tăiat mărunt, roşiile şi macaroane
Separat, freci telemeaua cu unt, usturoiul sfărâmat şi măghiran, până obţii o cremă.
Subţiezi crema cu supa şi apoi o torni peste supa pregătită. Mai laşi să dea 2 clocote şi serveşti supa fierbinte.
Pofta buna!