Supă de Gulii din: gulii, ceapa, usturoi, cartofi, morcovi, supa, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Oferiți-vă corpului un boost de sănătate și savurați gustul unic al unei supe de gulii, un preparat simplu, dar extrem de nutritiv, care combină dulceața guliilor cu aromele robuste ale legumelor de sezon. Această supă reprezintă o alegere excelentă […]
Supa italieneasca cu cartofi
PrinteazaSupa italieneasca cu cartofi din: ceapa, usturoi, cartofi, telina, ulei, salvie, rosii, sare, piper, patrunjel, parmezan.
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 500 g cartofi
- 3 tije de telină verde (apio)
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingurită de salvie mărunţită
- 1 l supă de legume
- 300 g roşii
- sare
- piper
- 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
- 50 g parmezan ras
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se cojesc şi se toacă mărunt. Se curăţă cartofii şi ţelina, se spală şi se taie felii.
Se încinge uleiul într-o oală suficient de mare, în care se călesc apoi cubuleţele de ceapă şi usturoi împreună cu fetiile de cartofi.
Se adaugă bucăţile de ţelină şi salvia şi se sotează şi acestea rapid. Se toarnă apoi pe deasupra zeama de legume şi se lasă să clocotească la foc mic circa 20 de minute.
Roşiile se crestează în cruce, se curăţă de cotor, se opăresc, se cojesc, li se îndepărtează seminţele şi se taie în opt. În continuare, supa se asezonează cu sare şi piper după gust.
Se adaugă la final roşiile, apoi compoziţia se mai incălzeşte câteva minute. Supa italienească se serveşte cu pătrunjel şi parmezan presărate pe deasupra.
Supa italieneasca cu cartofi
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de Urzici cu Iaurt sau Smantana
Supa de Urzici cu Iaurt sau Smantana din: urzici, cartofi, ceapa, usturoi, bulion de legume, ulei, sare, piper, smantana sau iaurt. Redescoperă bogăția și simplitatea naturii cu o rețetă de supă de urzici, o adevărată comoară nutritivă care îmbină gustul inconfundabil al urzicilor proaspete cu ingredientele clasice de bază. Această supă nu numai că îți […]
Pofta buna!