Supa italieneasca de cartofi
PrinteazaSupa italieneasca de cartofi din: ceapa, usturoi, cartofi, telina apio, ulei, salvie, zeama de carne, rosii, sare, piper, patrunjel, parmezan.
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 500 g cartofi
- 3 tije de ţelină verde (apio)
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriţă de salvie mărunţită
- 1l zeamă de carne
- 300 g roşii
- sare
- piper
- 1 lingură de pătrunjel tocat
- 50 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt. Se curăţă cartofii şi se taie felii. Se curăţă ţelina şi se taie de asemenea felii.
Se încinge uleiul într-o oală suficientele mare, apoi se călesc cubuleţele de ceapă şi de usturoi împreună cu feliile de cartofi. Se adaugă bucăţile de ţelină şi se călesc şi acestea scurt. Se toarnă apoi zeama de carne şi se lasă supa să clocotească la foc mic circa 20 de minute.
Se crestează roşiile în cruce, se introduc scurt în apă fiartă, se decojesc şi se taie în opt bucăţi. Se asezonează supa cu sare şi piper după gust. Se adaugă roşiile şi se mai încălzeşte câteva minute. Supa se serveşte cu pătrunjel şi parmezan presărate deasupra.
Pofta buna!