Gutuia: Istorie, Cultivare, Beneficii și Precauții pe care Trebuie să le Cunoști. Gutuiul este originar din regiunea Caucaz și din Asia de Vest, unde a fost cultivat încă din antichitate. În literatura greacă și romană, gutuiul era adesea menționat ca un simbol al dragostei și fertilității. De-a lungul secolelor, acest fruct a fost introdus și […]
Supa iute-acrisoara de creveti
PrinteazaSupa iute-acrisoara de creveti din: apa sau supa de pui, creveti, usturoi, ceapa, frunze de lamai, galangal, sos de peste, iarba de lamaie, ardei iuti, suc de lamaie, chilli, coriandru.
Ingrediente:
- 750 ml apă sau supă de pui
- 250 g creveţi decorticaţi
- 2 căţei usturoi tăiaţi mărunt
- 2 cepe
- 5 frunze de lămâi verde
- 3 felii subţiri (proaspete sau uscate) de galangal
- 1/4 ceaşcă sos de peşte
- 2 tulpini de iarbă de lămâie tăiate în bucăţi de 2-3 cm
- 5 ardei iuţi thailandezi
- câteva ciuperci tăiate pai
- 2-3 linguri suc de lămâie
- 1 linguriţă pastă de chili
- 1 lingură frunze coriandru mărunţite
Mod de preparare:
pune apa sau supa la fiert, la foc mediu şi când clocoteşte se adaugă usturoiul, frunzele de lămâi, galangalul, sos de peşte, iarba de lămâie, ciupercile, ardeii.
lasă să fiarbă totul timp de 2 minute. Se pun creveţii şi se lasă pe foc până la fierbere, în fiecare ceaşcă de supă se pune întâi zeamă de lămâie şi apoi supă.
Cine vrea îşi mai pune chili.
Pofta buna!
Murături Asortate din Fructe: Secretul Bucătăriei Românești
Murături Asortate din Fructe: Secretul Bucătăriei Românești din: fructe asortate, otet, apa, zahar, sare, scortisoara, boabe de piper. Cuiele de garofiță sunt de fapt bobocii uscați ai arborelui de garofiță (Syzygium aromaticum). Acestea sunt utilizate frecvent ca condiment în bucătărie și au o aromă puternică și pătrunzătoare. Sunt adesea folosite în prepararea dulciurilor, băuturilor calde, […]