Supa iute-acrisoara de creveti

Printeaza

Supa iute-acrisoara de creveti din: apa sau supa de pui, creveti, usturoi, ceapa, frunze de lamai, galangal, sos de peste, iarba de lamaie, ardei iuti, suc de lamaie, chilli, coriandru.

Ingrediente:Supa iute-acrisoara de creveti

  • 750 ml apă sau supă de pui
  • 250 g creveţi decorticaţi
  • 2 căţei usturoi tăiaţi mărunt
  • 2 cepe
  • 5 frunze de lămâi verde
  • 3 felii subţiri (proaspete sau uscate) de galangal
  • 1/4 ceaşcă sos de peşte
  • 2 tulpini de iarbă de lămâie tăiate în bucăţi de 2-3 cm
  • 5 ardei iuţi thailandezi
  • câteva ciuperci tăiate pai
  • 2-3 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriţă pastă de chili
  • 1 lingură frunze coriandru mărunţite

 

Mod de preparare:

Se pune apa sau supa la fiert, la foc  mediu şi când clocoteşte se adaugă usturoiul, frunzele de lămâi, galangalul, sos de peşte, iarba de lămâie, ciupercile, ardeii.

Se lasă să fiarbă totul timp de 2 minute. Se pun creveţii şi se lasă pe foc până la fierbere, în fiecare ceaşcă de supă se pune întâi zeamă de lămâie şi apoi supă.

Cine vrea îşi mai pune chili.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.